trešdiena, 2017. gada 11. oktobris

Smagākās sadzīves tehnikas TOP 5

Tu noteikti esi ievērojis, ka tavā mājoklī ir vairākas lielas un smagas iekārtas, un lielākā daļa no tām ir sadzīves tehnika. Vairākas no šīm iekārtām ir ļoti svarīgas un nepieciešamas. Piemēram, ledusskapis, plīts un boileris parasti ierindojas starp apjomīgākajām un smagākajām iekārtām. Ja nu tu prāto par to, kas ir smagākā sadzīves tehnika, kuru izmantojam ikdienā, šeit būs mūsu TOP 5.

Ledusskapji

Tie rūpējas par ēdienu un dzērienu atdzesēšanu, un droši var teikt, ka šīs iekārtas ir sastopamas teju katrā mājoklī. Turklāt ledusskapji arī ir vieni no smagākajiem sadzīves tehnikas veidiem, kas sastopami mūsdienās https://220.lv/lv/sadzives_tehnika. Vidēji šāda iekārta sver ap 90 kg. Ņemot vērā vecumu un modeli, svars var būt mazāks vai lielāks, taču, salīdzinot ar citiem sadzīves tehnikas veidiem, šis ir smagākais.

Boileri

Šīs iekārtas ierindojas topa 2. vietā. Karstā ūdens padeve ir ļoti svarīga – gan ēdiena gatavošanā, gan arī, lai nomazgātos utt. Kā zināms, boileri ir diezgan lieli, tādēļ attiecīgi tie arī sver diezgan daudz. 150 l tilpuma boileris svar aptuveni 50 kg, turklāt, kad tas piepildīts ar ūdeni, svars paaugstinās līdz pat 200 kg!

Plītis

Plīts un cepeškrāsns kombinācija ir diezgan smaga, taču, piekritīsi, šīs iekārtas ir ļoti nozīmīgas mūsu ikdienas sastāvdaļas. Vidēja izmēra plīts sver aptuveni 60 kg. Dubultās konvekcijas krāsnis sver krietni vairāk.

Veļas mašīnas

Ir pašsaprotami, ka šīs iekārtas sver diezgan daudz, uz ko norāda arī izmērs. Vidēja lieluma veļas mašīna sver aptuveni 90 – 140 kg, taču tas atkarīgs no veida un modeļa.

Seifi


Lai arī tie nav pieskaitāmi pie sadzīves tehnikas, seifi ir sastopami vairākās mājsaimniecībās, un tie ir ļoti smagi. Arī šajā gadījumā to svars atkarīgs no lieluma un materiāla, taču, piemēram, lielākie seifi var svērt līdz pat 680 kg! Savukārt mazie sver no 140 līdz 230 kg. Mūsdienās tiek veidoti seifi, kas ir ūdens izturīgi un īpaši aprīkoti ar pretuzlaušanas funkcijām. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru