ceturtdiena, 2014. gada 2. janvāris

Ko vēlams zināt par parfimēriju




Kā jālieto smaržas? 

Lai papildinātu savu tēlu ārpus mājas, ne tikai tiek izmantoti dažādi aksesuāri, bet arī aromāti, kuri būtu atbilstoši saviesīgiem pasākumiem, noskaņojumam un izvēlētajam apģērbam. Tas šķiet ļoti vienkārš process - nopirkt smaržas un tās uzpūst. Bet tā nebūt nav. Pareiza smaržu lietošana ir saistīta ar sava ķermeņa pazīšanu un saklausīšanu par to, ko tas vēlas mums teikt. Varbūt tas liekas savādi, tomēr tā ir taisnība, kad mainās gadalaiki, mūsu pieredzei un sajūtām, ķermenis un izjūtas mainās līdzi, tāpēc var būt gadījumi, pirmstam mīļākās smaržas vairs nešķiet tik patīkamas. Smaržas var kategorizēt trīs tipos – klasiskās, jutekliskās un delikātās. 


Kā tiek veidotas smaržas?

Parfimērija ir lieliska niša, kas liek mūsu ožai justies kā septītajās debesis, ja ir izveidots aromāts, kas nav nomācošs un uzbāzīgs. Smaržas tiek veidotas pēc vesela algoritma, kas palīdz noteikt pareizās proporcijas tā, lai tiktu izveidots vienreizējs aromāts un smaržu pircēji būtu iepriecināti. Aromāti, kas atrodas ap mums, kaut kādā veidā ietekmē cilvēka izturēšanos, tieši tāpēc nedrīkst kļūdīties izvēloties proporcijas. Skatoties uz to, ka smaržas nonāk tiešā saskarē ar ādu, vēl viens solis smaržu izveidē ir smaržīgo eļļu testēšana, tādā veidā pārliecinoties vai eļļai nepiemīt alerģiskas īpašības. 

http://www.parfumexpress.lv/


Kādās grupās smaržas iedalas.

Aromātu pasaulē nav grūti apjukt, taču parfimērijas izstrādātāji dara visu, lai smaržas ir viegli notirgot, tāpēc tās iedala 3 kategorijās, lai pārdevējs var vieglāk izprast klienta vēlmes. Smaržas tiek iedalītas jutekliskajās, klasiskajās un delikātajās. Pietiekoši zinošs pārdevējs, tad uzklausot klienta vēlmes var viegli izprast kādas smaržas viņš vēlas iegādāties, jo pateicoties šīm kategorijām, arī klientam ir viegli orientēties starp smaržām.

Kā jāizvēlas smaržas katram gadalaikam?

Saprast savu ķermeni un izprast ko tas mums vēlas pavēstīt dažādās situācijās ir diezgan nozīmīgi, jo ķermenis pats izstāstīs, ko tas meklē, lai justos komfortabli. Ziemas laikā mūsu maņas, tajā skaitā oža, paliek nedaudz vājākas, tieši tāpēc ķermenim labāk patiks tropiskāki aromāti. Mainoties gadalaikam, mainās arī mūsu garastāvoklis. Pavasaris un vasara ir zināmi kā priecīgie mēneši, jo ziedot visam visapkārt, ziedam arī mēs. Kad viss sāk kļūt vēsāks un drūmāks, arī mūsu garastāvoklis paliek drūmāks un, lai to izmainītu, nepieciešams uzmundrināt ķermeni un garu, piemēram, lietojot patīkamus un siltus zīmolu aromātus.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru