piektdiena, 2016. gada 12. augusts

Iebūvētās virtuves priekšrocības un mīnusi, ko der zināt pirms izvēlēties!

Ja gribas kaut ko jaunu mājoklī – vienkāršākajā variantā nopērkam jaunu interjera priekšmetu, kaut ko nelielu un ne pārāk dārgu. Bet, ja gribas kaut ko patiešām jaunu, pavisam savādāku, modernāku un ērtāku – uzsākam remontu. Protams, biežāk remonts tiek uzsākts tad, ja tas patiešām nepieciešams. Nemēdzam pārremontēt dzīves telpu ik pēc diviem gadiem, jo vecais izskats un tehnika jau apnikusi. Tomēr, ja reiz esam sākuši domāt par remontu un plānot to, tad vēlamies iekārtot telpu tā, lai tā ir labāka, funkcionālāka, ērtāka un vienkāršāka lietošanā, kā tā bijusi pirms remonta.

Plānojot remontu virtuvē, visbiežāk pirmais jautājums, kas rodas, kādu tehniku izvēlēties — parastu vai iebūvējumu? Kādas ir iebūvējamās tehnikas priekšrocības, vai tai ir mīnusi? Iebūvējamā tehnika var būt ļoti ērta un parocīga, tāpēc noteikti ir vērts apsvērt iespēju iekārtot jauno virtuvi tieši šādi.
Sākumā jau – iebūvējamā virtuves iekārta ir viegli kopjama. Nav lieku spraugu, kā tas ir parastai virtuves iekārtai, kas sastāv no vairākiem skapīšiem. Spraugās mēdz iekļūt ēdienu atliekas, ūdens pilieni un netīrumi un tad tos ir grūtāk iztīrīt, tas ar laiku bojā mēbeles, saīsinot to kalpošanas laiku. Bet, ja apakšējie skapji savienoti ar vienu kopēju darba virsmu, kurā iestrādāta virtuves tehnika, no šādām problēmām iespējams izvairīties.

Iegādājoties plīti, kas novietojama atsevišķi, to nav iespējams pilnīgi iebūvēt darba virsmā. Bet jebkura iebūvējamā sadzīves tehnika ir apgādāta ar siltumizolāciju, tādēļ blakusesošais skapītis nesasilst, kā tas var gadīties iegādājoties atsevišķu cepeškrāsni, piemēram. Iebūvējamās tehnikas konstrukcija nodrošina ventilāciju no apakšas. Turklāt atsevišķi stāvoša virtuves tehnika jānovieto kādu gabalu no sienas, lai nodrošinātu siltuma apmaiņu un gaisa cirkulāciju, kas var krietni vien samazināt kopējo virtuves platību, jo īpaši, ja tā jau standartā nav pārāk liela.

Izvēloties iebūvējamo virtuves tehniku, var tikt pie daudz interesantākiem un ērtākiem interjera risinājumi. Mazās virtuvēs iebūvējamā tehnika ļoti labi taupa vietu, lai gan tie ir tikai centimetri, reizēm arī tas ir ļoti būtiski.
Protams, kā jebkurai lietai, arī iebūvējamai tehnikai var būt savi mīnusiņi. Piemēram, iebūvējamā tehnika būs salīdzinoši dārgāka. Tomēr, ja parēķina, ka virtuve kalpos daudz ilgāk, tas nebūt nav dārgi, bet gan atmaksājas ilgtermiņā. Izveidojot virtuvi ar iebūvējamo tehniku, vairs nevarēs veikt būtiskas izmaiņas, kāda tā būs izplānota, tāda paliks visu laiku. Tātad šis variants nederēs tad, ja bieži patīk mainīt mēbeļu un iekārtu izvietojumu.
Lielākoties izvēle ir atkarīga no tā, cik liela ir virtuve, cik bieži tajā tiek gatavots ēdiens un cik lielu summu esam gatavi iztērēt virtuves iekārtošanai. Veikalos nopērkami visas virtuvē nepieciešamās tehnikas iebūvējamie varianti — plītis, cepeškrāsnis, mikroviļņu krāsnis, ledusskapji un trauku mazgājamās mašīnas. Arī veļas mazgājamo mašīnu iespējams iebūvēt virtuves iekārtā, ja vannasistabā tai nav vietas.


1 komentārs:

  1. Virtuves iekārtas pēc pasūtījuma, izmantojot tikai augstas kvalitātes materiālus un furnitūru - https://up-mebeles.lv/

    AtbildētDzēst