otrdiena, 2016. gada 23. augusts

Vai prātīgi OCTA pirkt internetā?

Varam priecāties, ka vairs nedzīvojam laikmetā, kad pastu piegādāja ar baložiem vai nokļūšanai no vienas vietas uz otru bija jāizmanto zirga pajūgs. Mūsdienās viss modernizēts un pielāgots cilvēku steidzīgajam dzīves ritmam, lai mums būtu jāveic pēc iespējas mazāk liekas darbības, tādējādi ietaupot laiku. Arī informācijas glabāšana vairs nenotiek milzīgos dokumentu blāķos vai grāmatās – tagad teju visi dati pieejami virtuālā veidā – datorā. Arī tad, ja vēlamies kaut ko iegādāties, ne vienmēr jādodas uz veikalu – atliek tikai ieiet internetā, izvēlēties sev nepieciešamo preci vai pakalpojumu, un tā tiek piegādāta līdz pat mājas durvīm. Internetā iespējams iegādāties gandrīz visu – sākot ar apģērbiem un sadzīves tehniku, beidzot ar ceļojumiem un pat apdrošināšanas polisēm. Jebkura apdrošināšana ir nozīmīga, taču šoreiz tuvāk aplūkosim auto apdrošināšanu. Konkrētāk – OCTA polises iegādi internetā.

Vai apdrošināšanas iegāde internetā ir droša?
Vairums apdrošinātāju sniedz iespēju iegādāties polises, izmantojot internetu. Šis ir ļoti ērts un ātrs veids, kā iegūt savā īpašumā apdrošināšanu, nedodoties uz biroju un negaidot rindā. Tas ir izdevīgi ne tikai klientam, bet arī apdrošināšanas kompānijai – abi var ietaupīt laiku, naudu un resursus. Tāpat, iegādājoties OCTA internetā, jums ir iespēja uzreiz noskaidrot, cik pie konkrētā apdrošinātāja jums šī polise izmaksās. Lai to uzzinātu, jāizmanto OCTA kalkulators, kas atrodama gandrīz ikviena apdrošinātāja mājaslapā.
Kur OCTA polisi iespējams iegādāties virtuālā veidā?
Piemēram, apdrošināšanas kompānijas Compensa interneta vietnē online.compensa.lv jūs varat atrast visu interesējošo informāciju par OCTA polisi, kā arī, ja jūs ieinteresē apdrošinātāja piedāvājums un noteiktā cena, turpat arī polisi varat iegūt savā īpašumā. Kā zināms, tagad šoferīšiem vairs nav nepieciešams nēsāt līdzi OCTA polisi drukātā veidā, tādēļ pietiek ar to, ka būsit to iegādājies un zināsit termiņu, līdz kuram apdrošināšana ir derīga.
Lai noskaidrotu, cik izmaksās jūsu transportlīdzekļa OCTA apdrošināšana, mājaslapas kalkulatorā jāievada transportlīdzekļa reģistrācijas numurs un reģistrācijas apliecības numurs. Lai noskaidrotu savas OCTAs cenu, ienāc: http://www.compensa.lv/privatpersonam/octa/
Pēc īsa mirkļa lodziņā būs redzama summa, kāda jāmaksā par polisi. OCTA cenas pie katra apdrošinātāja atšķiras, un tas izskaidrojams ar dažādiem faktoriem, kurus ņem vērā apdrošināšanas kompānijas.
Bonus – Malus klase
Ja jums pieder auto, vai ar to pārvietojaties ikdienā, noteikti būsit dzirdējis šo jēdzienu. Bonus – Malus klasi apdrošinātāji izmanto, lai noteikti atlaides un piemaksas konkrētā transportlīdzekļa OCTA polisei. Bonus – Malus sistēma ir iedalīta klasēs, kuras piešķir auto īpašniekiem. Vienkāršā valodā runājot – jo augstāka Bonus-Malus klase, jo lētāka polise.

OCTA polise ir obligāta ikvienam sauszemes transportlīdzekļa vadītājam – to nosaka likums. Tad kāpēc gan to neiegādāties ne vien ātrāk, bet izdevīgāk? Pārliecinies par to pats – online.compensa.lv! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru