piektdiena, 2016. gada 11. novembris

4 Veidi kā neapzināti izšķiežam naudu

Bieži vien, pat neapdomājoties izdodam naudu nevajadzīgās lietās. Šos izdevumus varam pat nepamanīt, jo tas jau ir kļuvis par ieradumu. Daži naudas taupīšanas veidi ir pašsaprotami - kā retāk ēst ārpus mājas, atmest kaitīgos ieradumus. Taču šeit ir apkopoti veidi, kā ietaupīt, kuri iespējams pat nav ienākuši Tev prātā!



  1. Pērkot zīmolu ražotas preces.
    Šeit gan nav runa par apģērbu iegādi. Bet gan par ēdienu, higiēnas un skaistum-kopšanas precēm. Arī Latvijā, nav nekāds pārsteigums, ka citos lielveikalos iepirkties ir lētāk, kā tautas iecienītākos veikalos. Izpētot akcijas un citus individuāla veikala piedāvājumus, bieži vien varat tos pašus produktus iegādāties par zemākām cenām. Tā pat arī ar skaistum-kopšanas līdzekļiem. Apskatot 'sastāvdaļas' sadaļu uz krēmiem, losjoniem, zobupastām bieži vien atklāsiet kas sastāvdaļas ir vienas un tās pašas, bet vairāk sanāk maksāt par atpazīstamu zīmolu.

  2. Automašīnas.
    Daudzi apgalvo, ka jaunas automašīnas iegādi var aizstāt ar lietotas automašīnas iegādāšanos, tādējādi ietaupot līdzekļus. Taču, šīs lietotās automašīnas remonta izmaksas var pārsniegt izmaksas par jaunu auto, tādēļ prātīgi ir jāizvērtē visi plusi un mīnusi automašīnas iegādei. Arī naudas iekrājumi tūlītējas automašīnas iegādei ne kuram katram ir pa kabatai. Kredītu vai līzingu noformēšana ir visbiežāk izmantotais naudas iegūšanas līdzeklis, lai iegādātos auto. Arī piemērotākie kredītu veidi vai līzinga prātīga izvērtēšana varēs jums palīdzēt ietaupīt līdzekļus. Kā arī mašīnas remonts, ko iespējams pats varat izdarīt, kā spuldzītes nomaiņa arī būtiski samazinās izmaksas salīdzinot ar braukšanu uz autoservisu ik reiz kā atgadās kas minimāls.

  3. Derīguma termiņi kā likums.
    Bieži vien atspoguļotie derīguma termiņi uz precēm kā makaroni, rīsi, griķi, brokastu pārslas. Ja šie produkti tiek turēti sausā, tumšā vietā, un tiem ir beidzies termiņš visbiežāk šiem pārtikas produktiem nekas nebūs noticis un tie vēljoprojām būs uzturā lietojami. Tā pat arī, ja esat iegādājušies produktus, kuriem termiņš nav pārāk ilgs un zināt, ka nespēsiet tos apēst, kā gaļa vai maize, tos var sasaldēt arī tādējādi neizšķiežot pārtikas preces, lietojot tās uzturā vēlāk.

  4. Maisiņi.
    Bieži vien iepērkoties pārtikas veikalos mēdzam papildus pirkt plastikāta maisiņus. Tādējādi ne tikai nerūpējamies par vidi, bet arī katru reizi savam pirkumam pievienojam vidēji 10 eiro centus. Nēsājot līdzi sev somā vai kabatā auduma maisiņu pārtikas iegādei varēsiet rūpēties gan par vidi gan par sava maciņa biezumu. 
Informācijas avots:
http://www.la.lv/vecaku-finansu-iespaids-uz-bernu/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru