trešdiena, 2014. gada 12. februāris

Lietas, kas jāzina pirms taisies iegādāties parfimēriju!

Lai sabiedrībā būtu pilnīgāks tēls, ne tikai tiek izmantoti dažādi aksesuāri, bet arī aromāti, kuri būtu atbilstoši saviesīgiem pasākumiem, noskaņojumam un izvēlētajam apģērbam. It kā jau liekas vienkārši – nopērc smaržu pudelīti, uzpūt un viss. Tomēr tā nav taisnība. Iegādājoties smaržas, ir jāzin kuras būtu atbilstošas tieši Jūsu ķermenim. Varbūt tas liekas savādi, bet tā ir, jo mainoties gadalaikiem, mūsu pieredzei un sajūtām, ķermenis un izjūtas mainās līdzi, dažreiz var gadīties, pirmstam mīļākās smaržas vairs nešķiet tik patīkamas. Smaržas var kategorizēt trīs tipos – klasiskās, jutekliskās un delikātās.
Ēteriskās eļļinas ne tikai pārbauda pret alerģijām, bet tās testē arī uz aromāta pievilcību. Tāpēc tās eļļas, kurām smarža nav laba, smaržu izstrādē neizmanto. Eļļas tiek iedalītas 3 kategorijās – patīkamās, neitrālās un nepatīkamās. Kā jau minējām, nepatīkamās eļļas no receptes izslēdz bet izvēlas patīkamos aromātus uz kuras tad nu veidos parfimēriju. Pēc tam izvēlēto eļļu sajauc ar bāzes eļļu un uzpilina uz plaukstas locītavas. Šo vietu nedrīkst mazgāt 12 stundas. Ar šo metodi nosaka to, vai eļļa izraisa alerģijas, piemēram, niezi, apsārtumu vai pat nātreni. Ja uz locītavas parādās kāds no šiem simptomiem, tad eļļu izmantot nedrīkst un tiek turpināts meklēt citu eļļu uz ko balstīt smaržas izstrādi.
http://www.pricekiller.lv/lv/
 
Šāda veida aromāti būs piemēroti sievietēm, kas ir pārliecinātas par sevi, izceļas ar drosmi un kaisli. Šo smaržu sastāvā parasti var atklāt krāšņu ziedu buķeti, kas ir papildināta ar citrusaugļu aromātu un nelielu devu vaniļas vai kādu cita tik pat izteikti saldenu aromātu. Smaržas raksturo pats lietotājs – spirgtas kā tikko izplaukušas ziedlapas, atsvaidzinošas kā glāze citrusu sulas brokastīs un saldas kā maigs vaniļas zefīrs.
Ir ļoti nozīmigi zināt, kurš aromāts, tad būtu atbilstošs, jo, ja lietosim smaržas, kas nav līdz galam patīkamas mūsu ožai, jutīsimies neērti, kad var ietekmēt arī negatīvi mūsu uzvedību.
Aukstumā cilvēkam pietrūkst gan emocionālais, gan fiziskais siltums. Var dažādi iedalīt smaržas - tādas, kuras lieto priekš speciāla pasākuma vai pēc gadalaika. Vasarā populāri izmantot aromātus, kas ir atsvaidzinoši un karstā vasaras dienā liks justies svaigi un atvēsinoši. Toties aukstajā ziemā cilvēki tiecas pēc tropiskākiem aromātiem. Tāpat arī pašas smaržas maina īpašības pēc gadalaikiem – citas izgaro ātrāk, savukārt citas pat ir pārāk noturīgas. Svaigie un ātri gaistošie aromāti nav vēlami ziemā, jo tie izgaros daudz ātrāk un būs nepieciešamība regulāri atjaunot aromātu uz mūsu ādas, līdz ar to smaržas ātri izlietosies.
Labākās vīriešu smaržas variet apskatīties spiežot uz saites - http://www.pricekiller.lv/lv/smarzas/viriesu-smarzas/
 
 
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru