trešdiena, 2014. gada 5. februāris

Kā top smaržas, kā pareizi tās lietot un cita noderīga informācija!

Papildinātu savu tēlu ārpus mājas, ierasto aksesuāru vietā var izmantot arī aromātus, kas ir pieskaņoti pasākumam, apģērbam un tā brīža garastāvoklim. It kā jau liekas vienkārši – nopērc smaržu pudelīti, uzpūt un viss. Tomēr tā nav taisnība. Iegādājoties smaržas, ir jāzin kuras būtu atbilstošas tieši Jūsu ķermenim. Varētu šķist smieklīgi, bet tā ir, jo mainoties gadalaikiem, mūsu pieredzei un sajūtām, ķermenis un izjūtas mainās līdzi, tāpēc var būt gadījumi, pirmstam mīļākās smaržas vairs nešķiet tik patīkamas. Smaržas iedala trīs lielās grupās – klasiskās, jutekliskās un delikātās.
Kā testē smaržas.
Ēteriskās eļļinas ne tikai pārbauda pret alerģijām, bet tās testē arī uz aromāta pievilcību. Tās ēteriskās eļļas, kuru aromāts ir nepatīkams, smaržu izstrādē neizmanto. Eļļas tiek iedalītas 3 kategorijās – patīkamās, neitrālās un nepatīkamās. Kā jau tika minēts, nepatīkamie aromāti netiek lietoti bet izvēlas patīkamos aromātus uz kuras bāzēsies izstrādātais parfimērijas produkts. Tālāk vēlamo eļļu sašķaida ar bāzes eļļu un uzpilina uz delnas. Tad to vietu nemazgā veselas 12 stundas. Ar šo metodi nosaka to, vai eļļa mēdz izraisīt alerģiskas reakcijas, piemēram, niezi, apsārtumu vai pat nātreni. Ja tiek konstatēts kāds no šiem simptomiem, tad eļļu izmantot nedrīkst un nepieciešams atrast citu ēterisko eļļu uz ko balstīt smaržas izstrādi.
Klasiskās smaržas.
Klasika mūžam būs modē. Klasika ir nezūdoša vērtība it visur – sākot ar filmām un beidzot ar smaržu pasauli. Klasiskas smaržas piedāvā tiem klientiem, kuriem ir grūti definēt savas vēlmes. Viena no populārākajām klasiskajām smaržām noteikti ir Chanel No.5, ko divdesmitajos gados radīja modes ikona Koko Šanele. Klasiskajās smaržās iesaista tādus aromātus kā sandalkoku, rozi vai jasmīnu. Šādus aromātus var lietot katrā dzīves gadījumā.
Kā jāizvēlas smaržas katram gadalaikam?
Ir svarīgi klausīties ķermenī un saprast tā vajadzības, jo ķermenis pats izstāstīs, ko tas meklē, lai justos komfortabli. Ziemas laikā mūsu maņas, tajā skaitā oža, paliek nedaudz vājākas, tieši tāpēc ķermenim labāk patiks tropiskāki aromāti. Līdz ko mainās gadalaiki, arī mainās mūsu sajūtas un izturēšanās. Pavasaris un vasara ir zināmi kā priecīgie mēneši, jo ziedot visam visapkārt, ziedam arī mēs. Kad viss sāk kļūt vēsāks un drūmāks, tāpat arī mēs paši paliekam drūmāki un, lai to mainītu, vajag kaut kā iepriecināt savu ķermeni un prātu, izmantojot dzīvespriecīgas ziemas smaržas.
Ja esi nolēmis iegādāties smaržas, tad noteikti sāc savus smaržu meklējumus ar Guess smaržām!
 
 
 
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru